De seneste par generationer af danskere vælger i stor udstrækning at blive gift. Ethvert ægteskab starter som bekendt med en eller anden form for bryllup – og før der i det hele taget kan snakkes bryllupsplaner, så skal der selvfølgelig først siges ja til hinanden. Især vores vielsesringe er kilde til meget forvirring og stress. For der opstår nemlig ofte disse grundlæggende spørgsmål i hovedet på rigtig mange vordende ægtefæller.
Skal vielsesringen absolut sidde på fingeren?
Selvom dette er langt den mest almindelige måde at bære en vielsesring på, så er der dog intet i vejen for måske at bære den i en kæde om halsen – eller måske endda kun ved særlige lejligheder. Det er nemlig helt op til jer hvordan i ønsker at bære jeres ringe.
Skal vi også have en forlovelsesring?
Nej, der er ingen der forlanger, at I bliver forlovet. Dog vælger rigtig mange par alligevel at blive forlovet, og så vil der typisk være tale om en særlig forlovelsesring. Forlovelsesringe vil typisk være i sølv eller guld med diamant, hvorimod den klassiske vielsesring vil være en simpel guldring. Hvis I skulle ønske jer begge ringe, så er der bestemt ikke noget at sige til dette. Lån penge til begge ringe eller måske brudekjolen, så I ikke behøver lide alt for meget økonomisk set grundet de mange kommende udgifter. Lånekassen er en online låneudbyder, og vil faktisk være et oplagt sted at starte, hvis I er på udkig efter et godt lån med rimelige betingelser. Gudskelov kan I dog spare lidt penge på forlovelsesringen ved at følge en temmelig uddateret tradition. Dette er nemlig en tradition, der siger, at det kun er kvinden der skal bære en forlovelsesring.
Skal vielsesringen så sidde på højre eller venstre ringfinger?
Idet vi skriver 2020, så er der naturligvis intet krav om hvilken finger vielsesringen skal sidde på. Hvis man dog ønsker at følge traditionen, så bør vielsesringen altid sidde på højre ringfinger.
Seneste kommentarer