Vælg en side

Dansk design bliver ved med markere sig på verdensscenen – og med god grund, for den store bevidsthed om materialer og kvalitet, som man ser både inden for møbler, keramik og smykker, tiltaler så godt som alle mennesker. Det er sand livskvalitet at røre ved perfekt formet egetræ og blødt læder på en designstol. Det giver rum til nydelse i nuet – og dag for dag, år for år.

Det er denne følelse af luksus i hverdagen, som modesmykker giver, når materiale, design og udtryk går op i en højere enhed. Det kan tage lang tid at finde et smykke, som virkelig taler til én, men når man finder det, føler man en dyb samhørighed. Omvendt kan man også omgås sine smykker som en spraglet venskabskreds – i dag et glitrende, ekstravagant look, i morgen er det et mere mildt og elegant temperament, du tager med dig.

Modesmykker er synonym med god stil og det er en genial måde at give en frisk kant til éns vanlige look og temperament, samtidig med at du med ikonisk design rammer en dyb tidløs fornemmelse. Her er lidt inspiration, så du kan gå på jagt efter dine nye skønne modesmykker online.

Danske smykkedesignere – noget for enhver alder og smag

Modesmykker har været en central del af dansk design, og både etablerede ikoner såvel som unge nye guldsmede bliver ved med at overraske med nye tidløse smykkekollektioner såvel som designudtryk, der taler perfekt ind i tiden.

I den mere klassiske ende, finder vi modesmykker såsom Marguerit-kollektionerne af Georg Jensen, som findes i guld og sølv, og både som øresticks, armbånd, halskæder og et væld af andre smykkedesigns. Disse elegante modesmykker klæder kvinder i enhver alder og de har inspireret så mange andre smykkedesignere til at vende blikket mod blomster- og planteverdenen.

En nyere klassiker inden for modesmykker finder vi derfor Julie Sandlau’s Tree of Life, som er indtagende, enkle øreringe i sølv eller guld, formet som asketræets kviste, der jo var Livets Træ i nordisk mytologi. Hos Sandlau finder du også et væld af elegante smykker med ædelstene, så du kan nemt finde øreringe, ringe og halskæder, der passer til dit temperament og din tøjstil.

Andre danske, ikoniske modesmykker kommer bl.a. fra populære, super elegante smykkedesignere såsom Pilgrim, Lynggaard og Jane Kønig. Up and coming smykkedesignere, som viser avantgarden af hvad smykkedesign og modesmykker kan være i dag, er den farverige og materiale-eksperimenterende Orit Elhanati, den unge supernova-smykkedesigner Sophie Bille Brahe og de mere femi-punkede, humoristiske Line & Jo.

Tips til billige modesmykker

Du får den bedste pris på modesmykker og populære smykkedesigns, hvis du søger i webshops, der har et stort udvalg. En butik, der har et bredt sortiment, vil også oftere have tilbud på modesmykker, som ellers kan være ganske dyre, både på grund af de ædle materialer men så sandelig også på grund af de flotte designs og kvalitetsbrands.