Vælg en side

Mange forbinder smykker med høje priser og udelukkende ædle materialer og dyre sten. Sådan behøver det dog langt fra at være. Faktisk er der mange spændende smykkemærker, som ikke bare laver flotte smykker til en billig pris, men også meget unikke designs.

Større variation i designs

Der er kommet en tendens til at smykker fra forskellige brands kommer til at ligne hinanden. Det som ofte sker er, at et smykkemærke får skabt et koncept som sælger godt, og så kommer der hurtigt andre brands til og imiterer et koncept eller design.

Det er tidligere sket med marguerit smykker, hvor der i dag er rigtigt mange mærker med hver sin serie af margueritsmykker. Senere er det blevet såkaldte tags, hvilket er små plader hvor der er graveret et motiv eller en bestemt tekst. Et af de nyeste skud på stammen er motivet livets træ, som så kan fås i nogenlunde samme design fra mange forskellige mærker i de gængse materialer sterlingsølv, forgyldt sølv eller rosaforgyldt sølv.

Der er dog en række danske mærker som tænker lidt ud af boksen og bevæger sig i andre retninger, når det kommer til både materialer og designs.

Nye materialer – nye muligheder

Det er klart, at selve det faktum at der bruges materialer som ikke mange andre mærker anvender i sig selv giver et vist særpræg i udtrykket. Det kan ses, hvis man ser på de danske mærker Scherning og Enamel. Begge disse mærker gør stor brug af emalje og porcelæn i smykkerne, og det kan tydeligt ses i designet.

Hvis du ser på smykkerne fra Scherning og Enamel smykker, så er der tydeligt en større farvediversitet end de mere gængse smykkedesigns, hvor du langt henad vejen kun ser farverne guld og sølv i forskellige nuancer. Derudover kan man også se at mærkernes designs skiller sig ud. Det er forfriskende.

Samtidig tænkes der også anderledes i forhold til designs.

Billige smykker i fin kvalitet

Den måske største styrke ved smykker i andre materieler end guld og sølv er prisen. Hvis du ser priserne på Enamel smykker, så er de markant billigere end smykker fra andre mærker som Sif Jakobs eller Georg Jensen. Emalje og porcelæn er simpelthen bare billigere, og hvis udseendet og udtrykket er vigtigere for dig end ædelmetaller og diamanter, så er det helt klar mærker som Enamel og Scherning, du skal holde øje med.

Se eksempelvis udvalgene her ved Scherning og Enamel Copenhagen selv.